Over ons

Kaizen Karate is een stichting die karateles geeft in Amsterdam Zuidoost. Onze lessen zijn bestemd voor iedereen vanaf 14 jaar die karate wil beoefenen.

De volgende aspecten zijn belangrijk bij de lessen bij Kaizen Karate.

  • We beschouwen karate als mentale training middels het lichaam. Wij geloven dan ook dat karate goed is voor het concentatievermogen, het zelfvertrouwen en de mentale balans  Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan de technische basis  en worden leerlingen gestimuleerd om zichzelf continu te blijven verbeteren. Daarin spelen traditionele karate-oefeningen een grote rol, maar kunnen ook meer onconventionele oefeningen worden ingezet. Leerlingen krijgen twee keer per jaar de gelegenheid om hun voortgang middels examens te toetsen.
  • Daarnaast werken we gericht aan de fysieke weerbaarheid. De zelfverdedigingsaspecten van karate komen regelmatig aan bod en de toepassing van de technieken wordt zo snel mogelijk geoefend. Ook beginnners nemen bij ons deel aan sparoefeningen. Veiligheid staat echter altijd voorop: alleen gecontroleerd fysiek contact is tijdens de oefeningen toegestaan.
  • We geloven daarnaast in intensieve fysieke training. Dat betekent dat elke les begint met een onderdeel fysieke oefeningen, omdat we geloven dat de uitvoering van karatetechnieken is gebaat bij een goede lichamelijke conditie. In het fysieke gedeelte wordt gewerkt aan de algehele conditie, explosieve kracht, lenigheid, coordinatievermogen en reactievermogen.
  • We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom kan voelen bij onze lessen, ongeacht leeftijd of (sport)ervaring.  Dat betekent echter niet dat er concessies worden gedaan aan de trainingsintensiteit. In onze ervaring kan iedereen daar na een aantal weken goed in meekomen.